<span id="rfxpyr"><pre id="rfxpyr"></pre><big id="rfxpyr"></big><b id="rfxpyr"></b></span><strike id="rfxpyr"><dir id="rfxpyr"></dir><legend id="rfxpyr"></legend><pre id="rfxpyr"></pre><abbr id="rfxpyr"></abbr></strike><big id="rfxpyr"><select id="rfxpyr"></select></big>
            1. <em id="b3mz7f"></em>

              昂立教育 > 項目總攬 > 中高考 > 中高考新聞 > 楊浦卷 | 攻克2020高考一模十大難關,這些考題你都會嗎?(第三期)

              楊浦卷 | 攻克2020高考一模十大難關,這些考題你都會嗎?(第三期)

              發布時間:2020-01-07 作者: 來源于:昂立外語網站
                
              2020上海高三一模正如火如荼
              是否對考點還存在疑慮?
              如何將知識點吃透?
              昂立外語·昂立語數特別企劃
              2020一模十大難關】解析集
              圍繞各區域一模英語試卷的重難點
              進行真題解析、知識點拓展
              幫助考生更好了解考情全貌
              加強知識點記憶運用,複習有的放矢!
              第三期 | 2020楊浦區一模十大難關
               
              難關1-2,聽力(節選) 
              聽力原文
              W: Wow! The Harry Potter glasses you're wearing are pretty funny.
              M: Thanks. My aunt gave them to me for Christmas. It's the thought that counts, I suppose.
              10. What does the man imply?
              A. He counts on his relatives to get him a good gift.
              B. The Harry Porter glasses are not really what he wanted.
              C. Good Christmas gifts take much thought to prepare.
              D. His aunt is a considerate and thoughtful lady.
               
              聽力原文
              向上滑動閱覽
              W: Hey, David! Are you good at complaining?
              M: Of course not, I'm British. I never complain, even when I get terrible service. It's just too embarrassing.
              W: Well, you might be in a minority as it seems we British are complaining more than we used to. Do you know the oldest recorded complaint is on a stone tablet in the British Museum.
              M: Really? What was the compliant about? Was it about the incorrect number of goats that were delivered after being bought at a market?
              W: Well, good guess. But it was about the quality of silver that was supplied.
              M: How come you know so much about complaint?
              W: I recently listened to a BBC radio program about consumer affairs. Based on the survey by an organization called Institute of Customer service, public services, transport and telecoms are the areas that have most problems in terms of keeping the customers satisfied.
              M: I think I know why. Public services usually don't have enough money or enough staff, while telecommunication systems such as Internet connection are very complicated and sometimes go wrong.
              W: Yes, and bad weather affects transport. Surprisingly, travel and entertainment appear to be performing well.
              M: I wonder how people are making their complaints Are modem methods taking over from the traditional letter or phone call?
              W: Again based on the survey, the more traditional methods are still dominant with over 58%of A, complaints made by phone or by letter, though a small part of people do turn to social media.
              M: I don't think turning to social media is a good idea. It will only worsen the problem.
              W: Most people seek media attention only when their complaint is not dealt with. They use it as an escalation point.
              M: That makes sense. Putting complaint on social media might force a company to deal with the complaint sooner.
              W: Well, David, after all the talk about complaint, will you consider making a complaint if you have to in the future?
              M: I seriously doubt it.
               
              20. What can be inferred about David's attitude towards complaining?
              A. He is embarrassed that so many British are complaining.
              B. He is doubtful whether we should complain on social media.
              C. He will seriously consider making a complaint if he has to. 
              D. He is unlikely to complain even if he gets bad service at a restaurant. 
               
              答案
              點擊下方空白處獲得答案
              10. B
              20. D
               
              解析
              10. 本題是易錯題,重點是funny的理解。funny是滑稽的,古怪的,不合適的。後面還有“It's the thought that counts”. 強調句,重要的是想法。姑姑有這個心意給我買,就很好。潛台詞:雖然我也不喜歡這個眼鏡。
               
              20. 本題難點在于如何綜合分析作者意見。作者到底是什麽想法,這個要貫穿全文來思考。選項中這幾個關鍵詞都有出現,比較有迷惑性。不過答題依據有兩處:
              1. I'm British. I never complain, even when I get terrible service.
              2.  I seriously doubt it.
              所以男士在聽了這麽多分析後,他還是不見得會去投訴的。
               
               難關3-4,語法填空(節選)
               
              A man released 12 wild rabbits onto his property for hunting and he (22) ________ have thought that was harmless fun.
              (29) ________(test) multiple times, the deadly myxoma virus was released on Australia's rabbits in 1950. 
              答案
              點擊下方空白處獲得答案
              22. must
              29. Having been tested
               
              解析:
              22.  這道題是情態動詞加完成式表示對過去猜測的用法,根據句子意思:這個釋放了12只兔子的人一定認爲這個舉動是無害的,有趣的。
               
              29.  本題是分詞作狀語的結構,這種病毒應該是被檢測,所以首先是被動,其次因爲有multiple times, 強調完成,所以應該填被動完成,即Having been tested
               
              難關5-6,完形(節選) 
              This student, like many I teach, believes she should be able to ___42___ the outcomes of her life by virtue of her hard work.
               
              Psychologists have sourced this phenomenon to a misapplication of “mind-set” research, which has found that praising children for___47___will increase academic performance. 
              答案
              點擊下方空白處獲得答案
              42. A 47. C
               
              解析:
              42. A. 上文提到一名運動員犯錯陷入自我批評,覺得自己身體狀況好,又很用功,怎麽不能控制事情的狀況,所以選control
              48. C. 因爲用功表揚孩子會提高孩子的學習成績,後文提到praising hard work over abilityefforthard work同義。
               
              難關7-8:閱讀C篇(節選)
              Trapped inside the Olduvai sand-stones, the researchers found distinctive but unusual biological molecules(分子)that are often interpreted as biomarkers for heat-tolerant bacteria. Some of these live in water between 85°C and 95°C. The molecules’ presence suggests that an ancient river within the Gorge was once fed by one or more hot springs.
               
              64. The presence of biological molecules was important because_________.
              A. they suggested a possible means of cooking without fire
              B. they cast light on how early Homo erectus lived
              C. they provided a convenient way of studying stone tools
              D. they made studies of pre-historic cultures possible
               
              In New Zealandthe Maori have traditionally cooked food in hot springs, either by lowering it into the boiling water or by digging a hole in the hot earth. Similar methods exist in Japan and Iceland, so it is plausible, if difficult to prove, that early humans might have used hot springs to cook meat and roots.
               
              65. The underlined word “plausible” probably means_________.
              A. noticeable    B. applicable   
              C. reasonable   D. affordable
              答案
              點擊下方空白處獲得答案
              64. A 65. C
               
              解析:
              64.  A 細節理解題,定位至文章第二段末。Trapped inside ...by one or more hot springs. 由此可以看出這種生物分子被視爲耐熱性細菌的標志,這些生物分子的出現使得在沒有火的情況下烹饪變得可能,因此選A項。
               
              65.  C 詞彙理解題,定位至文章最後一段此句話Similar methods exist in Japan and Iceland, so it is plausible, if difficult to prove, that early humans might have used hot springs to cook meat and roots. 從上文可以得知毛利人曾借助溫泉來烹饪,因此這種方法在日本和冰島運用也是合理的。A項顯著的,B項可應用的,D項可承擔的。
               難關9:六選四
              The 904 New Zealand men and women who were tested at 45 were tracked from the age of three, each undergoing multiple tests over the years. The long-term data collection enabled researchers to establish that kids with lower IQ scores, lower linguistic ability and weaker emotional control tended to have slower walking speeds by middle age._____70______
              The research team said genetic factors may explain the link between walking speed, brain capacity and physical health or that better brain health might promote physical activity, leading to better walking speed. 
               
              答案
              點擊下方空白處獲得答案
              70. D
               
              解析:
              70.  根據文章中上一句中提到the kids with lower IQ scores,以及最後一段中研究者解釋有可能有基因因素導致,這裏選D:在他們45歲時的最終評估中,腦部掃描顯示慢行者的總腦容量和腦表面積往往較低。對應這一段提到的大腦容量。
              難關10:概要寫作 
               
              向上滑動閱覽
              The Psychology of Spending
              Dr. Thomas Gilovich, psychology professor at Cornell University, has studied the psychology of spending for over 20 years. According to Dr. Gilovich“We buy things to make us happy, and we succeed, but only for a while. New things are exciting to us at first, but then we adapt to them.” In other wordsonce the freshness of our newest purchase wears off, we begin looking for something else to buy to make us happy.
              Dr. Gilovichfound that our satisfaction with possessions fades over time. Yet our happiness over things we've experienced increases. For that reason, he has concluded that we are spending our money on the wrong things. A study out of San Francisco State University agrees. The research showed that those people who spent money on experiences instead of possessions were happier. They also thought their money was better invested.
              To begin with, activities like a trip, adventure, hobby, etc. tend to bring the participants together and unite them over a shared interest. According to Gilovich, “We consume experiences directly with other people.” As a result, these experiences typically create a positive link and good feelings toward the other person or people.
              Besides, your experience shows others who you are and what you are. For example, you might be someone who loves taking cooking classes. More than likely, you'll become known by friends and family as a great cook. They won't know you as someone who owns the latest kitchen equipment.
              Lastly, planned experiences are frequently something we look forward to. Then when the moment arrives, if we enjoy the time involved in the activity, we're left with fond memories. These memories will often last a lifetime. Even our worst trips, on many occasions, arc later remembered with laughter.
               
              答案
              點擊下方空白處獲得答案
              After studying the link between spending and happiness for years, Dr. Gilovich has found that experiences rather than possessions paid for will more likely bring long-lasting happiness. Firstly, activities can unite individuals, thus creating a feeling of closeness. Secondly, what we do rather than what we own shows our identity. Lastly, experiences whether good or bad, provide lasting fond memories. (59) 
               
              解析:
              Summary writing一般很難得高分,我們要特別注意方法做Summary writing的時候:
              1.找到每段中的關鍵詞,了解段落大意;
              2.用一些句型結構進行整合,如並列句,從句,分詞等形式;
              3.用不同的單詞和句型進行paraphrase,盡量不要照搬文章原詞和原句。
              這篇文章一共分爲五段。前兩段的內容是Dr. Gilovich發現人們通過花錢使得經驗更豐富所帶來的快樂會比擁有具體的物質持久性更加長久。後面三段具體陳述了理由。第一個理由是活動(經曆)團結個體,創造出一種親密感。第二個理由是我們的身份而不是我們擁有的事物更能向他人展示自我。第三個理由是經曆能給我們帶來持久的幸福回憶,即使有些經曆在當下來講是苦澀的。
              結合考試政策和動態
              昂立外語·昂立語數開設國內優培課程
              涵蓋綜合鞏固、單項突破、沖刺強化
              幫助孩子更理想地備考與騰飛
               
              綜合鞏固
              高中優培必備班
              結合了牛津及新世紀高一兩本主要公校教材。涵蓋語法、多主題閱讀、聽力、概要寫作訓練等,旨在打基礎,提分數。
               
              高中優培超越班
              融合了牛津及新世紀高二兩本主要公校教材。涵蓋語法學習、閱讀強化訓練和拓展,聽力難度提高,涉及部分大學四六級內容;同步提升概要寫作和大作文寫作技巧。
                 
              單項突破
              高中英語 語法班、閱讀班、寫作班、聽說班、外刊閱讀班,針對薄弱英語模塊進行強化點睛,查漏補缺。
                 
              沖刺強化
               
              六月高考沖刺班
              針對高考真題題型展開,每個章節涵蓋對應考題的技巧分析、真題演練和全真模擬,系統地幫助學生沖刺高考,助力高分。

               

              碼上知道|高考指南
              分享到:
              姓名
              電話
              開放課堂 更多
              • 哈佛趣學1級別
                主講人:席嬌
                  時間:周 日 12 : 30-14 : 30
                 
              • 新二啓航 X PM分級閱讀
                主講人:缪增祥
                  時間:周日 9 : 00-11 : 30
                 
              • SBS少年班
                主講人:陸施敬儒
                  時間:周 六 9 : 00-11 : 30
                 
              熱薦課程 更多
              • 小托福閱讀寫作-19春31059
                  開班時間:2019/4/14
                  上課時間:周日12:30~15:00
                  價格:
                 
                在線預約立減50元
              • 小托福考前輔導強化-300175
                  開班時間:2020/1/1
                  上課時間:周二09:00~18:00
                  價格:
                 
                在線預約立減50元
              • 國際托福沖刺班(基礎)20春0600...
                  開班時間:2020/4/25
                  上課時間:周六12:30~15:00
                  價格:
                 
                在線預約立減50元
              • 國際托福沖刺班(突破)20春-060...
                  開班時間:2020/4/25
                  上課時間:周六12:30~15:00
                  價格:
                 
                在線預約立減50元
              • 國際托福沖刺班(基礎)-18秋08...
                  開班時間:2020/8/15
                  上課時間:周六09:00~12:00
                  價格:
                 
                在線預約立減50元
               
              X-POWER-BY FNC V0.5.2 FROM ZZ43